Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Non-invasive Temperatuur Monitoring met de WD Series

Non-invasive Temperatuur Monitoring met de WD Series

Vanaf 1 september zijn alle onze meters van de WD-serie uitgerust met een functie die een zeer nauwkeurige, niet-invasieve bewaking van de watertemperatuur mogelijk maakt.

De wereldwijde klimaatpatronen zijn aan het veranderen en in sommige regio's heeft dit geleid tot langere en warmere zomers. In deze regio's zijn vaak stijgende temperaturen in de watervoorzieningsnetwerken waargenomen. Dit is een punt van zorg voor de waterleveranciers, aangezien hogere temperaturen gepaard gaan met een sterkere bacteriële groei (bv. een sterkere legionellagroei begint bij temperaturen > 25°C). Vooral de combinatie van een gebrek aan waterbeweging (lange verblijftijden) en hogere watertemperaturen wordt als een hygiënisch risico gezien.Nu kunnen waterleveranciers met één apparaat - de FLUXUS WD clamp-on ultrasone meter van FLEXIM - de volumestroom, de stroomsnelheid en de temperatuur bewaken. Dit stelt hen in staat om zowel lekken in hun netwerk als gebieden met hoge temperaturen te detecteren.

En het beste is dat zowel het debiet als de temperatuur op een niet-invasieve manier worden gemeten. Na een temperatuurveldkalibratie bepaalt de WD-serie nauwkeurig de watertemperatuur op basis van de geluidssnelheid van het water.

 

Voor meer informatie over de methodologie van de temperatuurmeting, de toepassing en de WD-serie kunt u contact me ons opnemen. 

 
Contact    FLEXIM INSTRUMENTS BENELUX B.V.
  Berkelse Poort 127

2651 JX Berkel en Rodenrijs

Nederland

 

Phone: +31 (0)10 24 92 333

E-Mail: benelux@flexim.comwww.flexim.com
 

meer nieuws