Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Flexim Nieuwe FLUXUS® F401

Flexim Nieuwe FLUXUS® F401



Heavy duty portable ultrasone clamp-on watermeter



FLEXIM's nieuwe FLUXUS® F401 is de ideale flowmeter voor langdurige meetcampagnes in het veld. Afhankelijk van het geprogrammeerde meetinterval kan de FLUXUS® F401 meerdere maanden autonoom werken. Dit maakt hem geschikt voor lekdetectiecampagnes en hydraulische studies, waarbij regelmatige metingen over een langere periode nodig zijn.



Het clamp-on ultrasoon systeem is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de water- en afvalwaterindustrie. De FLUXUS® F401 wordt zonder procesonderbreking geïnstalleerd en de installatie kan binnen enkele minuten worden voltooid. Daarna levert het nauwkeurige en zeer herhaalbare metingen die niet worden beïnvloed door drift. Door zijn uitstekende lage debietcapaciteit (0,01 m/s) is de FLUXUS® F401 zeer geschikt voor het monitoren van drinkwaternetwerken, waar lage stroomsnelheden gebruikelijk zijn.



De sterke signaaluitgang en de ruisonderdrukkingstechnologie maken het mogelijk om de FLUXUS® F401 te gebruiken op zeer grote leidingen en uitdagende materialen: Oud en roestig staal, slecht gefabriceerde GRP of zelfs buizen van gewapend beton (onafhankelijk van de bekleding en opbouw in de buis) zijn geen uitdaging voor de FLUXUS® F401.



Alle onderdelen van de FLUXUS® F401 zijn ontworpen om de hoogste robuustheid te garanderen voor regelmatig zwaar gebruik in ruwe omstandigheden. De metalen mantel van de transducer kabeluiteinden beschermt deze tegen sterke buiging of insnijdingen en zorgt voor een kluwenvrije werking. De zes meter kabellengte van de IP68 transducers maakt de installatie van de transducers mogelijk, zelfs in diepe mangaten, waarbij de transmitter in het bovenste gedeelte van het mangat kan worden geplaatst. De transmitter is ondergebracht in een robuuste behuizing en heeft IP67-bescherming. Dit alles maakt de FLUXUS® F401 tot de ideale partner voor het dagelijkse werk van waterleveranciers, hydroloog en ingenieursbureaus.