Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Ultra efficiënte Turboblowers van Dutair met een debiet vanaf 140 Nm³/h.

Persbericht Ultra efficiënte Turboblowers van Dutair met een debiet vanaf 140 Nm³/h.

Zoetermeer, 9 februari 2018 - Het Nederlandse merk Dutair levert vanaf nu een marktdekkende productlijn turboblowers voor debieten tussen de 140 en 16.300 Nm³/h en een drukbereik tot 1.000 mbar. Door het lage vanaf debiet kunnen ook kleinere waterzuiveringsinstallaties profiteren van de uitmuntende prestaties en bedrijfszekerheid van turboblowers. Het geoptimaliseerde Dutair ontwerp resulteert in totale efficiency tot 70%. Dit maakt Dutair turboblowers de meest verantwoorde keuze voor nagenoeg ieder beluchtingsvraagstuk tot een druk van 1.000 mbar.

Nadat de eerste turboblower in 2001 door een nieuwe combinatie van technieken geproduceerd is, worden de spectaculaire verbeteringen ten opzichte van de conventionele draaizuiger- en schroefcompressoren zichtbaar. De kracht van Dutair turboblowers zit in het gebruik van standaard topkwaliteit elektronica gecombineerd met de doorontwikkelde direct aangedreven hoog toeren permanent magneet turbocompressor. Met de optimalisatie van de toegepaste technieken heeft Dutair turboblowers vereenvoudigd en geperfectioneerd tot universele compacte turn-key modules. Hierin zijn bedieningsgemak, regeling, beveiliging en communicatie geëngineerd tot een uiterst betrouwbare machine.

Dutair turboblowers beschikken over een perfect gebalanceerde rotor. De impeller van de turbocompressor is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium. De geïntegreerde koelimpeller welke aan de andere zijde van de rotor is gemonteerd is van roestvrij staal. Door het verschil in omvang ontstaat de optimale balans en wordt de belasting van de hydrodynamische luchtfolielagers tot een minimum beperkt. De axiale en radiale lagering zorgen voor een 100% contactloos en trillingvrij bedrijf. Dit maakt dat deze techniek niet onderhevig is aan slijtage en bestand tegen zeer hoge belasting. De betrouwbaarheid van de luchtfolielagers is zo gegarandeerd en maakt kostbare en gecompliceerde technieken als magneetlagering overbodig.

De besparingen bij het installeren van turboblowers blijven niet beperkt tot de hoge energieefficiëntie en lage onderhoudskosten. Ook de aansluitwaarde van de turboblowers is lager waardoor de elektrisch installatie voordeliger gerealiseerd wordt. Het turn-key ontwerp maakt de installatie tevens een stuk eenvoudiger. Door de koellucht voor bijvoorbeeld verwarming van werkruimten, het drogen van producten of het voorverwarmen van tap- ,proces of waswater te gebruiken kan de totale efficiency zelfs worden verhoogd tot boven de 70%.

Dutair is een merk van Sjerp & Jongeneel B.V., dat sinds 1929 actief is in elektrotechniek en pompen. Efficiënt, nauwkeurig en betrouwbaar. Het zijn de kernwaarden van Dutair en worden al decennialang als uitgangspunt gebruikt bij de ontwikkeling van producten. Dutair maakt blowers en ventilatoren voor lucht en gas. In de productontwikkeling gaan jarenlange expertise in conventionele techniek hand in hand met de modernste software, materialen en elektronica.

Meer informatie vindt u op: www.dutair.com
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV