Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekHydrotec International BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

KSB heeft een nieuwe 230 V-versie van haar motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive Eco gepresenteerd. Deze speciaal op de verwarmings- en koeltechniek afgestemde uitvoering is leverbaar voor motoren met een vermogen van 0,12 – 1,1 kW.
 
De PumpDrive Eco is uitgevoerd met een sensorloze verschildrukregeling die, in combinatie met de Etaline L, af fabriek is voorzien van alle pomp- en motorgegevens. Dat zorgt voor een eenvoudige inbedrijfstelling van de pomp.
 
Naast de optioneel leverbare, geïntegreerde Bluetooth-module kan de gebruiker nu ook zelf een externe Bluetooth-module in de service-interface van de PumpDrive Eco plaatsen. Op deze manier kan ook worden gecommuniceerd met aandrijvingen die niet over een Bluetooth-interface beschikken. Via de ‘MyPumpDrive’-app en een smartphone kan de gebruiker met het systeem communiceren en de instellingen verrichten.
 
De MyPumpDrive-app is beschikbaar voor smartphones met Apple iOS of Android besturingssysteem. De kosteloze app zorgt voor meer onderhoudsgemak en een snelle ingebruikname van de pomp. Bovendien kunnen hiermee  toepassing-specifieke gegevens worden  beheerd. De app is voorzien van een “inbedrijfstellingswizard” die het instellen van bijvoorbeeld einddruk- en verschildrukregeling mogelijk maakt. Met de app heeft de gebruiker bovendien toegang tot de frequentieregelaar waardoor hij het pompsysteem optimaal op zijn eisen kan afstemmen.
 
Procesgegevens zoals verschildruk of pompcapaciteit worden door de PumpDrive Eco als analoog signaal van 4-20 mA of als 0-10 V-signaal doorgegeven aan het gebouwbeheerssysteem. Daarnaast is de PumpDrive Eco nu voorzien van twee sluitcontacten, waarmee waarschuwings- en alarmmeldingen kunnen worden doorgegeven. Dankzij de vectorregeling met omschakelbare motorbesturing leent het toerenregelingsysteem zich voor zowel asynchroon- als synchroon-reluctantiemotoren.
 
De nieuwe toerenregeling van KSB wordt gepresenteerd tijdens de ISH die van 14 t/m 18 maart a.s. in Frankfurt am Main wordt gehouden. Tijdens de gehele beursperiode is een Nederlandse KSB-collega op de stand aanwezig voor Nederlandse klanten.
 
KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

meer nieuws

Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat 07-04
Rittal-diagnosesoftware voor koelaggregaten 24-03
Onderzoek laat zien hoe Rotterdamse industrie kan voldoen aan klimaatakkoord Parijs 24-03
Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt twee nieuwe commissarissen 24-03
KSB motoren nu ook in IE5-uitvoering 24-03
Rittal met nieuw compact railsysteem tot 125A 17-03
Rittal presenteert: Smart Industry in de praktijk 07-03
Endress+Hauser bereikt status voorkeursleverancier voor Nereda waterzuiveringsinstallaties 01-03
Kramer Group ontwikkelt Reeferservicecentrum in Rotterdamse Eemhaven    01-03
Wilma Mansveld voorzitter Raad van Toezicht Water Alliance 01-03
Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek 16-02
Wetterskip Fryslân investeert in zonne-energie en biogas uit slib 16-02
Internationaal symposium van Water Alliance blijft groeien 29-01
Rittal kabelbevestigingsrail voor EMC-schermbeugel en trekontlasting 13-01
Lloyds certificeert Rittal stroomrailsystemen conform NEN-EN-IEC 61439 10-01
Nieuwe pneumatische aandrijving met tandemzuiger 05-12
Van Essen Instruments introduceert de nieuwe TD-Div er™ grondwater datalogger 20-11
ATPI BENOEMT NIEUWE NETWERKPARTNER IN ZWEDEN 28-10
Rittal winnaar TechAward 2016 met Blue e+ koelaggregaat 28-10
  Rittal ontwikkelt nieuwe schakelkastverlichting 04-09
ATPI VERNIEUWT MANAGEMENTTEAM VERDER MET KOMST VAN DER WOUDE 04-09
Meet Alewijnse Marine Systems at SMM Hamburg 04-09
Open draagarmprofielen van Rittal 17-08
Schakelkasttips van Rittal 17-08
Nieuwe hogedrukpompen voor hoge vermogens 01-07
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV