Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

KSB heeft een nieuwe 230 V-versie van haar motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive Eco gepresenteerd. Deze speciaal op de verwarmings- en koeltechniek afgestemde uitvoering is leverbaar voor motoren met een vermogen van 0,12 – 1,1 kW.
 
De PumpDrive Eco is uitgevoerd met een sensorloze verschildrukregeling die, in combinatie met de Etaline L, af fabriek is voorzien van alle pomp- en motorgegevens. Dat zorgt voor een eenvoudige inbedrijfstelling van de pomp.
 
Naast de optioneel leverbare, geïntegreerde Bluetooth-module kan de gebruiker nu ook zelf een externe Bluetooth-module in de service-interface van de PumpDrive Eco plaatsen. Op deze manier kan ook worden gecommuniceerd met aandrijvingen die niet over een Bluetooth-interface beschikken. Via de ‘MyPumpDrive’-app en een smartphone kan de gebruiker met het systeem communiceren en de instellingen verrichten.
 
De MyPumpDrive-app is beschikbaar voor smartphones met Apple iOS of Android besturingssysteem. De kosteloze app zorgt voor meer onderhoudsgemak en een snelle ingebruikname van de pomp. Bovendien kunnen hiermee  toepassing-specifieke gegevens worden  beheerd. De app is voorzien van een “inbedrijfstellingswizard” die het instellen van bijvoorbeeld einddruk- en verschildrukregeling mogelijk maakt. Met de app heeft de gebruiker bovendien toegang tot de frequentieregelaar waardoor hij het pompsysteem optimaal op zijn eisen kan afstemmen.
 
Procesgegevens zoals verschildruk of pompcapaciteit worden door de PumpDrive Eco als analoog signaal van 4-20 mA of als 0-10 V-signaal doorgegeven aan het gebouwbeheerssysteem. Daarnaast is de PumpDrive Eco nu voorzien van twee sluitcontacten, waarmee waarschuwings- en alarmmeldingen kunnen worden doorgegeven. Dankzij de vectorregeling met omschakelbare motorbesturing leent het toerenregelingsysteem zich voor zowel asynchroon- als synchroon-reluctantiemotoren.
 
De nieuwe toerenregeling van KSB wordt gepresenteerd tijdens de ISH die van 14 t/m 18 maart a.s. in Frankfurt am Main wordt gehouden. Tijdens de gehele beursperiode is een Nederlandse KSB-collega op de stand aanwezig voor Nederlandse klanten.
 
KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

meer nieuws

Rittal webinar IoT on the Edge – hoe kies je het beste Edge koelsysteem 07-08
‘Uitkijkpunt op zeedijk bij bouw gemaal en ontwikkeling zoet-zout overgang grootste kwelder van Noordwest-Europa’ 28-06
Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker 28-06
ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser 28-06
KSB Nederland IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen 24-06
Oplossing voor aantasting funderingen onder water in zicht 19-06
Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster 20-05
Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland 14-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
KSB start opmerkelijke inruilactie met zomervoordeel 05-05
Nieuwe 4-inch RVS bronpomp 25-04
Fusie en nieuwe CEO tonen ambities Wafilin Systems 25-04
11 mei 2017: Next Level Inspiratie-event voor paneelbouwers 25-04
Totale overslag groeit 2% 12-04
Rittal op de Hannover Messe 2017 12-04
Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat 07-04
Rittal-diagnosesoftware voor koelaggregaten 24-03
Onderzoek laat zien hoe Rotterdamse industrie kan voldoen aan klimaatakkoord Parijs 24-03
Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt twee nieuwe commissarissen 24-03
KSB motoren nu ook in IE5-uitvoering 24-03
Rittal met nieuw compact railsysteem tot 125A 17-03
Rittal presenteert: Smart Industry in de praktijk 07-03
Endress+Hauser bereikt status voorkeursleverancier voor Nereda waterzuiveringsinstallaties 01-03
Kramer Group ontwikkelt Reeferservicecentrum in Rotterdamse Eemhaven    01-03
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV