Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

Nieuwe toerenregeling voor de verwarmings- en koeltechniek

KSB heeft een nieuwe 230 V-versie van haar motorgemonteerde frequentieregelaar PumpDrive Eco gepresenteerd. Deze speciaal op de verwarmings- en koeltechniek afgestemde uitvoering is leverbaar voor motoren met een vermogen van 0,12 – 1,1 kW.
 
De PumpDrive Eco is uitgevoerd met een sensorloze verschildrukregeling die, in combinatie met de Etaline L, af fabriek is voorzien van alle pomp- en motorgegevens. Dat zorgt voor een eenvoudige inbedrijfstelling van de pomp.
 
Naast de optioneel leverbare, geïntegreerde Bluetooth-module kan de gebruiker nu ook zelf een externe Bluetooth-module in de service-interface van de PumpDrive Eco plaatsen. Op deze manier kan ook worden gecommuniceerd met aandrijvingen die niet over een Bluetooth-interface beschikken. Via de ‘MyPumpDrive’-app en een smartphone kan de gebruiker met het systeem communiceren en de instellingen verrichten.
 
De MyPumpDrive-app is beschikbaar voor smartphones met Apple iOS of Android besturingssysteem. De kosteloze app zorgt voor meer onderhoudsgemak en een snelle ingebruikname van de pomp. Bovendien kunnen hiermee  toepassing-specifieke gegevens worden  beheerd. De app is voorzien van een “inbedrijfstellingswizard” die het instellen van bijvoorbeeld einddruk- en verschildrukregeling mogelijk maakt. Met de app heeft de gebruiker bovendien toegang tot de frequentieregelaar waardoor hij het pompsysteem optimaal op zijn eisen kan afstemmen.
 
Procesgegevens zoals verschildruk of pompcapaciteit worden door de PumpDrive Eco als analoog signaal van 4-20 mA of als 0-10 V-signaal doorgegeven aan het gebouwbeheerssysteem. Daarnaast is de PumpDrive Eco nu voorzien van twee sluitcontacten, waarmee waarschuwings- en alarmmeldingen kunnen worden doorgegeven. Dankzij de vectorregeling met omschakelbare motorbesturing leent het toerenregelingsysteem zich voor zowel asynchroon- als synchroon-reluctantiemotoren.
 
De nieuwe toerenregeling van KSB wordt gepresenteerd tijdens de ISH die van 14 t/m 18 maart a.s. in Frankfurt am Main wordt gehouden. Tijdens de gehele beursperiode is een Nederlandse KSB-collega op de stand aanwezig voor Nederlandse klanten.
 
KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV