Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker

Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker

Nieuwe verlichting maakt montage gemakkelijker
De energie-efficiënte en krachtige LED-techniek van de nieuwe systeemverlichting LED van Rittal verlicht behuizingen en kasten optimaal. Niet alleen onderhoudsmedewerkers profiteren van deze nieuwe ontwikkeling, maar ook producenten van besturings- en schakelinstallaties. Door de comfortabele aansluit- en montagemogelijkheden vergemakkelijkt de nieuwe systeemverlichting de productie in de werkplaats aanzienlijk. Voor Blumenbecker Automatisierungstechnik uit Beckum, een toonaangevende producent van besturings- en schakelinstallaties, is het gebruik van de nieuwe systeemverlichting LED een logische keuze.

“Dat is precies wat we willen,” zegt Heinz-Josef Schmitz van Blumenbecker Automatisierungstechnik GmbH. Voor het hoofd van de afdeling schakelinstallatieproductie bieden slimme en eenvoudig te installeren kastcomponenten zoals de systeemverlichting LED van Rittal voordelen: “Voor onze productieprocessen met een groot aantal handmatige werkzaamheden zijn onderdelen die tijd besparen buitengewoon belangrijk”.  Blumenbecker profiteert onder andere van een snelle montage en bekabeling waarbij geen gereedschap nodig is. “De systeemverlichting zit niet vast aan een bepaalde positie, maar kan flexibel op basis van onze wensen worden ingebouwd en past overal in de kast,” bevestigt Schmitz.

De nieuwe systeemverlichting LED van Rittal is speciaal ontwikkeld voor de schakelkast en zorgt voor een optimale verlichting van de complete schakelkast. De systeemverlichting LED met een lichtstroom van 1200 en 900 lumen verlichten zelfs grote kasten met een breedte van maximaal 1200 mm en een hoogte van 2200 mm optimaal. Er zijn nu ook uitvoeringen met een lichtopbrengst van 600 en 400 lumen beschikbaar voor kleinere kasten waarin minder fel licht nodig is. De uitvoering met 600 lumen voldoet aan de standaard eisen voor de aanbouwkast TS 8 en de uitvoering met 400 lumen aan de eisen voor wandbehuizingen, zoals de wandkasten AE van Rittal.

Een optische afdekking van kunststof met geïntegreerde fresnel-structuren zorgt voor een optimale verlichting van de kast. De fresnel-structuren richten het licht zodanig dat de volledige kast, ook onderin, efficiënt wordt verlicht. Het voordeel: het licht komt precies daar waar het nodig is – zonder zich naar buiten te verspreiden. De verlichting is bovendien geschikt voor een breed spanningsgebied (100-240 V AC) of voor gelijkspanning (24 V DC) en kan daardoor over de hele wereld worden gebruikt. Met de nieuwe systeemverlichting LED biedt Rittal verlichting voor elke markt. Dit bespaart opslagkosten en maakt de productkeuze gemakkelijker.

De verlichting kan aan elke inbouwsituatie worden aangepast, d.w.z. zowel horizontaal als verticaal in de kast worden ingebouwd. De verlichting kan eenvoudig en snel in het TS 8-profiel worden vastgeklemd en kan ook in het profiel worden vastgeschroefd. Met een universele montagebeugel of magneet bevestiging wordt de verlichting snel in een wandkast AE ingebouwd. Voor de systeemverlichting LED levert Rittal ook bijpassende toebehoren, zoals deurschakelaars en doorgaande bedrading voor samengebouwde kastsystemen.
 
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV