Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat

 

Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat



Kabels automatisch confectioneren ­­– ook zonder perslucht

Het automatisch confectioneren van kabels in de schakelkastbouw bespaart tijd en zorgt voor een reproduceerbaar hoge kwaliteit van de gecrimpte kabels.   Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat Rittal biedt nu een elektrisch aangedreven strip- en crimpautomaat voor omgevingen waarin geen perslucht beschikbaar is.



De R8E van Rittal is een nieuwe strip- en crimpautomaat die puur elektrisch werkt en geen persluchtaansluiting nodig heeft. Hierdoor is de automaat ideaal voor mobiel gebruik bij bijvoorbeeld de inbedrijfstelling of bij service. Ook kleinere werkplaatsen zonder perslucht profiteren van de nieuwe crimpautomaat.



De R8E is voorzien van een touchdisplay met een duidelijke menustructuur waarmee de gebruiker alle instellingen kan programmeren. De stripeenheid is eenvoudig in te stellen en verwerkt doorsneden tussen 0,5 mm2 en 2,5 mm2. Vervolgens worden daarop adereindhulzen met een crimplengte van 8 mm aangebracht. Door adereindhulzen op band toe te voeren, is de verwerkingssnelheid zeer hoog. De geïntegreerde dagteller maakt het werk nog gemakkelijker. Passende adereindhulzen op band, die met de R8E een UL-conforme kabelconfectionering mogelijk maken, zijn eveneens leverbaar. Kijk op de website voor de mogelijkheden voor draadconfectionering.



Rittal

Rittal uit Herborn in Hessen, Duitsland, is wereldwijd een toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, IT-Infrastructuur en software & service. Systemen van Rittal worden toegepast in vrijwel alle takken van de industrie – in de automobielindustrie, in de energieopwekking, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche. Met in totaal 10.000 medewerkers en 58 dochtermaatschappijen is Rittal over de hele wereld aanwezig.



Het brede productenprogramma omvat bovendien infrastructuursystemen voor modulaire en energie-efficiënte computerruimten met innovatieve veiligheidsconcepten voor de fysieke beveiliging van data en systemen. De toonaangevende softwareleveranciers EPLAN en Cideon vullen de systemen van Rittal aan met engineeringsoplossingen die zich uitstrekken over meerdere disciplines, alles ondersteund door Rittal Automation Systems met automatiseringssystemen voor de schakelinstallatiebouw.



Het in 1961 opgerichte Rittal is de grootste onderneming binnen de door de eigenaar geleide Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is met 18 productielocaties en 78 dochtermaatschappijen over de hele wereld succesvol. De ondernemingsgroep heeft ruim 11.500 medewerkers en behaalde in 2015 een omzet van 2,2 miljard euro. Voor de achtste keer op rij werd het familiebedrijf in 2016 uitgeroepen tot Topwerkgever in Duitsland. In een in heel Duitsland uitgevoerde studie constateerden het tijdschrift Focus Money en de Stiftung Deutschland Test dat de Friedhelm Loh Group in 2016 behoort tot ondernemingen met de beste opleidingen.  Meer informatie vindt u op www.rittal.nl, www.nextlevel4it.nl, www.nextlevel4industry.nl, expert.rittal.nl en www.friedhelm-loh-group.com..