Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Open draagarmprofielen van Rittal

Open draagarmprofielen van Rittal



Kabelinvoer gemakkelijk gemaakt

Het is belangrijk om kabels in geval van uitbreiding of onderhoud snel en eenvoudig te kunnen installeren. Voorwaarde daarvoor is dat alles gemakkelijk toegankelijk is, zonder al geïnstalleerde draagarmsystemen te hoeven demonteren. De open draagprofielen van Rittal’s draagarmsysteem CP 60/120/180 bieden een slimme oplossing voor minder installatiewerkzaamheden.



Draagarmsystemen voor de bediening van machines moeten er niet alleen fraai uitzien en zwaar kunnen worden belast, maar dienen ook een eenvoudig kabelmanagement te bieden. In geval van schade of uitbreiding dienen kabels eenvoudig toegankelijk te zijn. De open draagarmprofielen van Rittal’s draagarmsysteem CP 60/120/180 voldoen probleemloos aan deze eisen.



Dankzij vastklikbare en flexibele kunststof afdekkingen zijn de kabels in het draagarmprofiel ook gemakkelijk toegankelijk als zij gemonteerd zijn. Door de afdekkingen los te trekken kunnen kabels gemakkelijk worden geplaatst of vervangen. Ook voorgeconfectioneerde kabels met connectoren (bijv. DVI) passen in de profieldoorsneden van de draagarmen.



Om open draagprofielen met grote lengtes te beschermen tegen verdraaien en verbuigen, kunnen spanelementen in het open deel van het draagprofiel worden aangebracht. Dit resulteert in een vergelijkbare belasting als bij het gesloten draagprofiel. De vastklikbare kunststof afdekking laat de spanelementen optisch verdwijnen. Deze eenvoudige en effectieve optie resulteert in extra stabiliteit en veiligheid.



Het draagarmsysteem CP kan worden uitgevoerd met drie belastingniveaus van 60, 120 en 180 kg (bij een draagarmlengte van een meter). Het systeem is modulair opgebouwd en biedt dankzij het bouwdoosprincipe een passende oplossing voor elke wens en bespaart veel tijd bij het monteren en afstellen.