Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

KSB neemt nieuwe Franse productielocatie in gebruik

KSB neemt nieuwe Franse productielocatie in gebruik



KSB heeft een nieuwe productielocatie in La Roche Chalais in gebruik genomen. De feestelijke ingebruikname vond plaats in aanwezigheid van de heer Dr. Peter Buthman, lid van de Raad van Bestuur van KSB, vertegenwoordigers van de politiek en medewerkers van de Franse vestigingen in La Roche Chalais en Gradignan.



In het 4.400 vierkante meter grote gebouw in de West-Franse productieplaats La Roche Chalais zijn nieuwe bewerkingsmachines en lasinstallaties ondergebracht alsook testvoorzieningen voor de productie. Het bedrijf is uitsluitend bestemd voor de productie van drievoudig excentrische vlinderkleppen van hoog vermogen en met een grootte tot DN 1200.



Deze vlinderkleppen vinden vooral toepassing bij het vloeibaar en gasvormig maken en bij het transport van aardgas. De kleppen werken op platforms en productieschepen op zee (FPSO’s) en in productie-installaties op het land. Ongeveer 60 procent van de over de hele wereld opererende tankers voor het transport van vloeibaar gas zijn uitgerust met afsluiters van de Franse KSB fabriek in La Roche Chalais.



De bouwtijd van de nieuwe productielocatie bedroeg nauwelijks twee jaar. Met deze investering wil KSB zijn leidende positie op de wereld voor afsluiters voor lage temperaturen consolideren en uitbouwen.



KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.