Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe dakventilatoren van Rittal

Nieuwe dakventilatoren van Rittal



Hogere luchtverplaatsing en beschermklasse

Rittal breidt zijn programma voor efficiënte schakelkastkoeling uit met een nieuwe generatie dakventilatoren. De nieuwe generatie heeft niet alleen een hogere luchtverplaatsing tot 1.000 m3/h, maar is ook buitengewoon flexibel, montagevriendelijk en leverbaar met beschermklasse IP 55. De EC-technologie maakt het bovendien mogelijk om schakelkasten energie-efficiënt en krachtig te koelen.



Dakventilatoren zijn de eerste keuze in de schakel- en besturingstechniek als de warmte boven de kasten naar buiten moet worden afgevoerd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij gekoppelde schakelkasten waarbij geen ruimte is voor wandmontage van ventilatoren of die een hogere luchtverplaatsing vergen.



Met een nieuwe generatie dakventilatoren breidt Rittal zijn assortiment voor het koelen van schakelkasten uit. De nieuwe, in een modern design vormgegeven generatie biedt een hogere luchtverplaatsing die varieert van een passieve uitvoering voor natuurlijke convectie tot aan vermogensklassen van 500, 800 en 1.000 m3/h. Bij een montagevlak van slechts 258 x 258 mm is de luchtverplaatsing maximaal. Omdat in elke vermogensklasse dezelfde montage-uitsparing wordt gebruikt, is een hoge mate van standaardisatie bij de bouwers van besturingen en schakelinstallaties mogelijk. Door de slimme luchtgeleiding met geringe drukverliezen is de efficiëntie optimaal.



Een nieuwe bevestiging met klemmen resulteert in maximale flexibiliteit bij de montage en demontage van de dakventilatoren. De arretering kan naar keuze buiten of in de kast plaatsvinden – al naar de ruimte die beschikbaar is. Met behulp van een connectorklem wordt de elektrische aansluiting eenvoudig tot stand gebracht en dankzij de optimale toegankelijkheid zijn filtermatten snel te vervangen.



De standaard beschermklasse IP 55 (voorheen IP 43) van de dakventilatoren inclusief filtermat is te danken aan een doordacht labyrintsysteem en een hoogwaardig geschuimde afdichting. Hierdoor zijn de dakventilatoren van Rittal ook geschikt voor ruwe industriële omgevingen.



Vanaf een luchtverplaatsing van 1.000 m3/h bieden EC-ventilatoren de hoogste energie-efficiëntie. De standaard geïntegreerde besturingsinterface met toerentalsignaal-uitgang dient om de ventilator aan te sturen en om toerental en werking ervan te controleren.