Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Ideaal voor Lifescience & meer: de Memosens CLS82D geleidbaarheidsensor

Ideaal voor Lifescience & meer: de Memosens CLS82D geleidbaarheidsensor



Endress+Hauser’s nieuwe Memosens CLS82D 4-pool geleidbaarheidsensor is speciaal ontworpen om zowel zeer lage tot zeer hoge geleidbaarheden te meten, van 1 microS/cm tot 500 milliS/cm. Hiervoor is vooral behoefte in de Lifescience industrie waarbij de geleidbaarheid tijdens het productieproces hoog is en tijdens een spoelstap juist zeer laag. Het gecertificeerde EHEDG EL Aseptic class 1 ontwerp garandeert een goede CIP reinigbaarheid en de sensor is vanzelfsprekend SIP sterilizeerbaar. Hiernaast is de CLS82D ook uitermate goed geschikt voor andere industrieën waar het kleinere meetbereik van een normale 2-pool of inductieve geleidbaarheidsensor niet voldoende is.



Zeer robuuste constructie

Het meetgedeelte van de CLS82D sensor is opgebouwd uit een keramisch sensorelement voorzien van platina meetelektroden. Deze componenten vertonen hetzelfde thermische uitzettingsgedrag tijdens CIP en SIP processen. Er zijn dus geen afdichtingen in de sensor nodig. Hierdoor behoren lekkende geleidbaarheidsensoren tot het verleden. Daarnaast zorgt de RVS sensorbuis voor een robuust geheel.



Optie voor zelfde maatvoering als een pH sensor

De Memosens CLS82D geleidbaarheidsensor is leverbaar in met gangbare hygiënische procesaansluitingen, ook bijvoorbeeld Varivent F voor inbouw in zeer kleine doorstroompotten. Tevens is de CLS82D leverbaar in dezelfde maat als een pH sensor. Hierdoor past de sensor in dezelfde retractable/doorstroomarmaturen als pH sensoren. Eenvoudige kalibratie en documentatie Dankzij de digitale Memosens technologie (met inductieve connector zonder galvanische verbinding) kan de sensor eenvoudig in laboratorium of werkplaats gekalibreerd worden met Memobase Plus CYZ71D software. Ook uitwisselen van sensoren is zeer eenvoudig. Dankzij het interne geheugen herkent de Liquiline CM44x transmitter alle kalibratiegegevens in de sensor.

Meer informatie: www.nl.endress.com/cls82d